در حال برگزاری
- نحوه برگزاری نظری
- روز برگزاری پنج شنبهها
- تعداد جلسات ۵ جلسه ۲ ساعته
- سطح مهارت همه سطوح
- مدرس مینا شمگانی
- تعداد شرکت کنندگلن ۹ نفر
- هزینه کل دوره ١٢٠ هزار تومان
سوفی خوانی نام دوره ای است که در موسسه رویش مهر توسط مینا شمگانی تدریس می شود.
در واقع « سوفی خوانی » ریشه در «دنیای سوفی» دارد.این کتاب رمانی فلسفی اثر یوستین گردر نویسنده نروژی است که چاپ اوّل آن در سال ۱۹۹۱ میلادی در نروژ منتشر شد. این اثر داستانی است که تاریخ فلسفه را به زبان ساده برای نوجوانان تشریح میکند. این کتاب تاکنون به ۵۹ زبان برگردانده شده و علاوه بر نوجوانان، توجه بزرگسالان را هم بهخود جلب کردهاست. از روی کتاب دنیای سوفی فیلم و بازی رایانهای به همین نام ساخته شدهاست.

مدرس دوره : مینا شمگانی

- کارشناسی فلسفه از دانشگاه اصفهان
- مدرس دوره فلسفه برای همه در موسسه رویش مهر
دنیای سوفی
این کتاب را نخستین بار حسن کامشاد به فارسی ترجمه و نشر نیلوفر منتشر کردهاست. داستان این کتاب درباره دختری به نام سوفی است که در آستانه پانزده سالگی نامههای جالب و نوارهای ویدئویی از شخصی به نام آلبرتو ناکس دریافت میکند که در آنها سؤالات جالبی مانند جهان چگونه پدید آمدهاست؟ که آغاز گر راه آموزش تاریخ فلسفهاست، مطرح میکند. این نامهها در ابتدا مطالبی در خصوص یونان باستان، سقراط و سؤالات اساسی زندگی بشری را عنوان میکند. پس از دریافت چند نامه سوفی و آلبرتو یکدیگر را ملاقات میکنند. موضوع صحبتهای آنان عمدتاً نظریات فلاسفهٔ یونان باستان، امپراتوری روم، قرون وسطی، رنسانس، عصر روشنگری، و موضوعاتی چون انقلابهای بزرگ و تا مسائل امروز بشری است. داستان به صورتی جذاب است و سعی میکند در ضمن داستان، تاریخ فلسفه را بهصورت طبقهبندی شده به خواننده آموزش دهد؛ همچنین در داستان وقایعی اتفاق میافتد که خواننده را تشویق به ادامهٔ رمان میکند.لازم به توضیح است که یوستین گردر در رشتهٔ فلسفه، الهیات و ادبیات از دانشگاه اسلو فارغالتحصیل شد و سپس به مدّت دهسال بهتدریس «تاریخ عقاید» در دبیرستانها پرداخت و پیوسته در فکر متن فلسفی سادهای بود که به درد شاگردان جوانش بخورد و چون متن مناسبی نیافت نهایتاً کتاب دنیای سوفی را در سال ۱۹۹۱ نوشت. این کتاب با استقبال بسیاری روبهرو شد و تاکنون به ۵۹ زبان دنیا ترجمه شدهاست و بیش از ۴۰ میلیون نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفتهاست.
جملاتی از متن کتاب دنیای سوفی
- عجیب نبود که نمی دانست کیست؟ و بی انصافی نیست که انسان در قیافه خود دستی ندارد؟ این قیافه را به او قالب کرده بودند. آدم می تواند دوستانش را خود انتخاب کند، اما انتخاب خودش درست خودش نیست. حتی بشر بودنش هم دست خودش نیست.
- هراکلیتوس تاکید کرد که اضداد ویژگی جهان است. اگر هیچگاه بیمار نشویم، نمیدانیم تندرستی چیست. اگر هیچگاه گرسنه نشویم، از سیر شدن لذت نمیبریم. اگر هیچگاه جنگی روی نمیداد، قدر صلح را نمیشناختیم. و اگر زمستان نباشد، بهار هم نمیآید.
- ارسطو، همانطور که قبلا گفتم، در اندیشه تغییرهای طبیعت بود. «جوهر» همواره توان آن دارد که «صورت» خاصی را تحقق بخشد. میشود گفت «جوهر» پیوسته در تکاپوست چیزی را از قوه به فعل درآورد. هر تغییر در طبیعت، به نظر ارسطو، دگرگونی یک جوهر است از «قوه» به «فعل».
- ارسطو میپرسد: چگونه باید زیست؟ خوب زیستن مستلزم چیست؟ و پاسخ میدهد: انسان فقط در صورتی میتواند خوشبخت شود که همه توانایی و شایستگی خود را به کار اندازد.
- رنسانس، بیش از هر چیز دیگر، دید تازهای از انسان به ارمغان آورد. انسانمداری رنسانس، برخلاف تاکید تعصبآمیز قرون وسطا بر طبیعتِ گناهکار بشر، منجر به باوری تازه به انسان و ارزش انسان شد. انسان اینک بیاندازه والا و ارجمند به شمار میرفت. یکی از چهرههای اصلی رنسانس مارسیلیو فیچینو بود که گفت: «خود را بشناس، ای موجود الهی در جلد آدمی!»
- اسپینوزا تاکید میورزد که تنها یک وجود، کاملا و مطلقا «علت قائم بهذات» است و میتواند با آزادی تام عمل کند. تنها خدا یا طبیعت مبین فرایندی اینچنین آزاد و اینچنین «غیرتصادفی» است. انسان میتواند برای کسب آزادی و رهایی از قیود برونی بکوشد، ولی هیچگاه به اختیار و «اراده آزاد» دست نمییابد. ما بر آنچه بر بدنمان میگذرد – که وجهی از حالت مادی است – اختیار نداریم. همچنین اندیشیدن خود را بر نمیگزینیم. پس انسان «روح آزاد» ندارد؛ و کمابیش در پیکری مکانیکی محبوس است.
- هرچه میبینی بخشی از جهان پیرامون توست، اما نحوه دیدنت بستگی دارد به عینکی که به چشم میزنی.
- به گفته هگل، مطالعه تاریخ نشان میدهد که بشریت به سوی تعقل و آزادی بزرگتری در حرکت است. رشد تاریخی، با همه جستوخیز و توقفهای آن، به سمت جلو بوده است. به همین جهت گفته میشود که تاریخ هدفمند است.
- فرافکنی، نسبت دادن خصایلی است به سایرین که میکوشیم در خود سرکوب سازیم. آدمی که، مثلا، خیلی خسیس است، همه مردم را پولدوست میخواند. و کسی که مدام در فکر مسائل جنسی است بیش از همه از شهوترانی دیگران به خشم میآید.
- واژه کلیدی در فلسفه سارتر، مانند فلسفه کرکه گور، «وجود» است. ولی وجود اینجا به معنی زنده بودن نیست. گیاهان و جانوران نیز زندهاند، وجود دارند، اما مجبور نیستند به زنده بودن خود بیندیشند. انسان تنها موجود زندهای است که از وجود خود آگاه است. سارتر میگفت چیزهای مادی فقط «در نفس خود» – فینفسه – وجود دارند، حال آن که انسان «برای نفس خود» – لنفسه – وجود دارد. بدین قرار وجود انسان و وجود اشیاء همسان نیست.
ببینید، بخوانید، بشنوید
با امیررضا نوری پرتو آشنا شوید
با امیررضا نوری پرتو آشنا شوید https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2020/05/biography-Amirreza-Nooriparto.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.pngتحصیلاتِ دانشگاهی دانشجوی مقطعِ دکترای رشتۀ «فلسفۀ هنر»، در دانشگاهِ «آزاد اسلامی»، واحدِ «علوم و تحقیقاتِ تهران»؛ در مرحلۀ نگارشِ…
انسان و آینده
انسان و آینده https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2020/01/Human-and-Future-public-invitation.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.pngدرهزاره جدید و در دنیایی پیچیده زندگی می کنیم. جهانی که هرچه بر دانایی بشر افزوده می شود ترس وهراس از نادانسته ها بیشتر می شود. دنیایی که شبکه ای شدن و رشد تکنولوژی درآن در حال پیشروی است و نتیجه این فرایند چیزی نیست جز جهان
“دانایی محور”. پیشرفتهای این دو دهه اخیر بسیار سریع و غیرقابل پیش بینی بوده است.
معرفی کتاب حقیقت و مرد دانا
معرفی کتاب حقیقت و مرد دانا https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2020/01/book-truth-and-the-wise-man-by-Bahram-Beyzayi.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.pngعاقبت زمانی رسید که مرد کامل حس کرد به آخر راه رسیده است. یکروز چیز عجیبی دید. روی زمین، جلوتر…
گابریلا میسترال
گابریلا میسترال https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/12/Gabriela_Mistral.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.pngگابْریلا میسْتْرالْ در ۷ آوریل ۱۸۸۹ در شیلی به دنیا آمد. این هنرمند نخستین فرد از آمریکای لاتین بود که برنده جایزه نوبل در ادبیات شد.
نامه های عاشقانه آلبرکامو در کتابفروشی رویش مهر
نامه های عاشقانه آلبرکامو در کتابفروشی رویش مهر https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/12/Correspondance-1944-1959-Albert-Camus-Maria-Casarès.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.pngخطاب به عشق عنوان اثری خواندنی و عاشقانه است که با ترجمه «زهراخانلو» توسط نشر« نو» منتشر شده است. بیش از نیم قرن باید میگذشت تا مکاتبات عاشقانهٔ نویسندهای بزرگ و بازیگری مشهور منتشر شود و خبرش به گوشه و کنار جهان برسد. کاترین کامو در سال ۱۹۷۹ این نامهها را از ماریا کاسارس تحویل میگیرد تا بعد از نیم قرن در انتشارات گالیمار منتشر شود.
مجموعه شعر «شعبدهباز» در کتابفروشی رویش
مجموعه شعر «شعبدهباز» در کتابفروشی رویش https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/12/Book-recommendation-magician-poetry-hosseinmazaji.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.pngمجموعه شعر «شعبدهباز» حسین مزاجی نخستینبار سال هشتاد و دو در نشری در اصفهان منتشر شد. چندنسخهی آن به دست…
از ایده تا اجرای مرگ فروشنده
از ایده تا اجرای مرگ فروشنده https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/12/Death-of-a-Salesman-from-idea-to-performance.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.pngمرگ فروشنده شناختهترین نمایشنامه آرتور میلر است که در ۱۹۴۹ منتشر شد و جایزه پولیتزر نمایشنامه و جایزه تونی بهترین…
معرفی رمان “نامه سرمدی” نوشته محمدرحیم اخوت
معرفی رمان “نامه سرمدی” نوشته محمدرحیم اخوت https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/12/Book-recommendations-Sarmadi-Letter-Mohammad-Rahim-Okhovat.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.pngکتاب نامه ی سرمدی رمانی از محمد رحیم اخوّت است که توسط انتشارات آگاه به چاپ رسیده است.رمان حاضر برگرفته…
برهان عزیز فراموشت نمی کنیم
برهان عزیز فراموشت نمی کنیم https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/12/Borhan-O-din-Hosseini-death-anniversary.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.pngبرهان الدین حسینی؛فرزند جُنگ ادبی اصفهان.یادمان نمی رود که با ذوق تمام رویدادهای رویش مهر را می آمدی و همواره…
چطور می توانیم از شوخی های زبانی سریال فرندز لذت ببریم و انگلیسی یاد بگیریم؟
چطور می توانیم از شوخی های زبانی سریال فرندز لذت ببریم و انگلیسی یاد بگیریم؟ https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/12/Language-and-Cinema-omnipotent-vs-impotent.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.pngدوره ده جلسه ای نمایش سریال فرندز همراه با بررسی لغات،اصطلاحات و ساختارهای گرامری،شوخی های زبانی، شخصیت ها و ماجراهای…
وصیت خیانت شده
وصیت خیانت شده https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/12/Testament-betrayed-milan-kundera.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.pngوصیت خیانت شده کتابی از میلان کوندرا است که توسط نشر ثالث و و با ترجمه فروغ پوریاوری منشر شده…
نظریه فراغت؛ اصول وتجربهها
نظریه فراغت؛ اصول وتجربهها https://rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/12/book-recommendation-Nazariye-feraghat-Abbas-Poormokhber.jpg 560 420 رویش مهر و اندیشه //rooyesh.com/wp-content/uploads/2019/01/rooyesh-mehr-defaultlogo.png« نظریه فراغت؛ اصول وتجربهها» نام کتابی است از کریس روجک با ترجمه عباس مخبر که از سوی انتشارات تیسا…